15-05-07

Aangekomen in Atlanta - op weg naar Alabama

Ja, zonet een SMS je gekregen dat ze na een rustige vlucht al voorbij de douane en de emigratiedienst zijn zonder veel problemen en nu aan het laatste stukje voor vandaag zijn begonnen. De tocht met de huurwagen tot in Greenville. Op de website van Luc-de-pompier alvast wat toeristische info over de staat Alabama, ook wel de Heart of Dixie genoemd.

 

 

ALABAMA THE HEART OF DIXIE.

De vlag van Alabama

al
alabamaflag

De oorspronkelijke vlag (1861 - 1865) was blauw en had een gele ster. Het was de vlag waarmee de staat zijn separatie van de Unie duidelijk maakte. Na de burgeroorlog wilde men een rustige en niet veelzeggende vlag. Het werd deze die in 1895 als vlag werd erkend voor de staat Alabama. Ondanks het feit dat nooit is verteld dat de vlag een betekenis zou hebben vermoedt men wel dat ook deze vlag een stille verwijzing is naar de burgeroorlog

Het woord Alabama komt van een Indianenstam die op de plek van de huidige staat vertoefde. De stamnaam "Alabama" werd op vele manieren gespeld door de Spanjaarden, Fransen en Britten; enkele voorbeelden zijn Albama, Alebamon, Alibama, Alibamou, Alibamon, Alabamu, and Allibamou.

De staatsbloem - Camellia

al-flower

De staatsboom - Southern longleaf pine

al-tree

Staatsvogel - yellowhammer

yellowhammer

Staatsinsect - Monarch butterfly

monarch-butterfly

Alabama heeft geen National Parks maar wel een aantal National Forests. Afgezien van de National Forests is er weinig natuurschoon in Alabama te vinden

De staat Alabama als geheel is heuvelachtig te noemen, met zeer veel vegetatie, wat het landschap een erg mooi en rustig aanzicht geeft. Dit is ook de reden waarom op alle borden bij het binnenkomen van de staat de woorden "Alabama, The Beautiful" geschreven staan

De architectuur van de huizen in Alabama is zeer zuidelijk te noemen; erg mooie huizen zijn overal te vinden, bijna alle huizen zijn alleenstaand en er is zeer weinig hoogbouw.

Natuurlijk wordt Alabama als één van de "redneckstaten" aangewezen (een bijnaam die soms voor staten in het diepe Zuiden van de Verenigde Staten gehanteerd wordt) en de truck is - als typisch met "rednecks" geassocieerd voertuig - dan ook een van de meestgereden auto's. 

Woorden als "y'all" (een afkorting van "you all"), "bog-in" (modderkuil waar je doorheen rijdt), "tailgate parties" (alle trucks met de achterste naar elkaar en zittend op de achterklep feest vieren) zijn dan ook heel gewoon. Vele duizenden armere inwoners wonen in stacaravans (mobile homes) die vooral buiten de steden te vinden zijn.

 

Morgen zetten ze hun tocht verder en is er een eerste ontmoeting met de Gastheren (dames) van deze trip

mobile stage logo

 

Misschien tegen morgenvroeg al de eerste update.

23:02 Gepost door Carl Verstrepen in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.