20-05-07

Zaterdagavond, Mobile, Al

Hey Paul!
 
Nog even een mailtje van hoe het hier zit in 19. 

 
STA19

 
Kalm, zeer kalm! We zijn niet meer buitengeweest sinds 05h00 deze ochtend. De anderen hoor je allemaal wel eens op de radio komen, met in het bijzonder 6 en 23 (Tom en Fred), de mannen hier vinden het niet echt normaal aangezien 19 de derde drukste post van Mobile is...maar dus niet wanneer ik hier zit blijkbaar... Ze verwachten echter dat het vanavond en deze nacht wel zal kletteren van de oproepen. Het was gisteren payday en dat maakt het altijd wel wat een drukker weekend...maar ja, dat zeiden ze gisteren ook...
 
In de voormiddag zijn we naar de brandweerschool geweest omdat er ne gast van 19 binnenkort zijn examen van chauffeur/pompbediende moet doen. We hebben een paar afleggingskes gedaan zodat hij zich kon uitleven aan het pomppaneel dat hier in Mobile in het midden van de engines staat, een midmounted pumper noemen ze dat.
Ik heb op de brandweerschool trouwens ook een spiksplinternieuwe ladder zien staan, Truck 10, wat een beest was dat zeg! Je had de achteras en dan hangt er nog eens zo'n 4 meter stuk camoin achter. De mannen hier begrijoen echt niet waarom ze dit model blijven kopen, ze hebben er hier nog zo eentje rondrijden maar niet zo groot en daar hebben ze toch al wat ongevallekes mee gehad met afdraaien en zo... Een spiksplinternieuwe E-One, recht uit Ocala gekomen gisteren.
 
Sinds twee uurkes staan de ribbekes in den oven hier bij ons en de kazerne ruit overheerlijk dus dat wordt weer smullen vanavond!
Hopelijk komen er nog wat leuke oproepen binnen die ik kan meepakken mat de mannen van de derde ploeg van engine 19 en District Chief King, ne fijne gast!
 
Morgen New Orleans. We spreken af op station 23 omstreeks 07h30, dan gaan we ontbijten bij Wendy's en dan rijden we naar Louisianna. Ik moet nog eens met Marc zien langs welke weg we naar ginder gaan maar de mannen hier zeggen allemaal dat we via de kust moeten gaan want tussen Gulfport en Biloxi in Mississippi, is in 2005 Katrina aan land gegaan en je hebt daar een strook van verschillende mijlen waar je nog echt de schade ziet die deze orkaan heeft toegebracht. Geen enkele boom staat er nog recht, alle palen liggen op grond en huizen liggen er nog allemaal als een hoopje stenen bijeen, er werd nog niets gedaan om dit gebied te herstellen. Naar 't schijnt is ' t echt wel de moeite om langs daar te rijden om te zien hoe het toen allemaal was.

581621+s(350!x348!)

 


 
USCG is deze week dan toch niet doorgegaan maar Debbie en een Dep. Chief waren er nog mee bezig om het komende week te laten doorgaan. Effe zien of het nog in het programma past. Maandag en dinsdag hebben we volgende punten nog op schema staan;
Opleidingen ivm HazMat, High Angle Rescue en USAR, een passage doorheen de uniform shop moest ook nog gebeuren en dinsdagavond  hebben we de farewell dinner. Het zal dus spannen...
 
Oja, daarstraks op de radio hoorde ik dat engine of rescue 6 vertrok naar een vrouw van 27 jaar, ze was 38 weken ver en ze was in arbeid, achteraf heb ik het niet meer kunnen volgen maar als er een kleintje werd geboren mag Tom er nog ene extra op geven want hij zit op station 6. Dat wil zeggen dat Tom al twee keer iets mag betalen volgende week want op 22 mei is hij jarig!
 
Moest er deze avond nog iets speciaal zijn en ik kan op de pc stuur ik je nog wel een mailtje, anders zal het hoogstwaarschijnlijk voor morgen zijn, na New Orleans.
 
Bye!

00:57 Gepost door Carl Verstrepen in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.