22-05-07

Van Carl en Fred

Dag Paul,

Eindelijk internet gemaakt geraakt in station 23.

station 23

 

Hier zit ik dan weer in een vrij drukke station van ongeveer 8 uitrukken per dag. In deze station staat er een rescue (ambulance) en een engine (4 man). Het is hier een leuke bende hoor. Alle shifts doen niks liever dan allerlei fratsen uithalen maar als de bel gaat, gaat het er wel vrij professioneel aan toe.

Ik heb men vaste plaats op de engine en het is wachten op de `big one`vrijwel iedereen heeft al wat vuur gezien in de stations behalve ik :-) (behalve een uitgebrande vuilnisbak) Maybe tonight will be the night.

Greetings from station 23 C. Dan Sirmon station

Mobile, AL

Fred

 

------------------------------------------------------------------

Hey!
 
Ik heb er vandaag nog eens over gesproken maar Luc kan dus geen foto's of mails doorzenden wegens afwezigheid van internet in zijn station, Filip heeft die mail met foto's van de helikopter doorgezonden, Eric heeft ook foto's doorgezonden naar zijn vrouw en hij ging zeggen om de foto's nog eens naar u door te sturen ook.
 
Vandaag niet veel speciaals na die brand van deze ochtend.
We hadden afgesproken op station 23 en van daaruit gingen we naar de training academy alwaar we opleiding gingen krijgen in USAR en HazMat.

post-151-1169345100

 

Opleiding was misschien iets te want na de donuts, ons aangeboden door Debbie, kregen we enkele de wagens te zien. Opleiding of demo was iets teveel van het goed...
USAR Alabama-task force 1 staat dus hier in Mobile en telt een volledige eerste uitruk voor brand, aangevuld met 3 squads met een swift water rescue team, een electrogeengroep en een lichtgroep, een heavy rescue truck, 2 vrachtwagens met aanhangwagens met materieel, een autobus, enkele vrachtwagens voor personeelsvervoer... Indrukwekkend als je het allemaal ziet vertrekken..
HazMat team bestaat uit twee wagens; een oude HazMat truck en een autopomp. Niet echt veel bijzonder.
Een bezoek gebracht aan twee uniform shops maar buiten shirts bleven we toch op onze honger zitten.
Lunch stond op ons te wachten in een brandweerkazerne van Bayou Le Battre....heerlijk! Ook daar kwam een petje onze richting uit en shirts zullen morgen aankomen. Verder gereden doorheen de bayou's en naar Dauphin Island alwaar Tom, Wesley en ik toch wel een duikje namen in de Golf van Mexico. Tegen 17h00 terug naar onze stations.

dauphin_12

Dauphin Island Bridge

 

dauphins

De dolfijnen

Ikzelf ben nog naar een bosbrand geweest alwaar Alabama Forestry Commission ook tussenkwam om brandgangen te maken met speciale buldozers. Wegens tijdsgebrek werd er vandaag dus niet gekookt, heerlijke pizza kwam in de plaats.
 
Morgen hebben we om 10h00 afspraak met City Council..., nadien doen we een CPAT wat eigenlijk sportproeven zijn voor kandidaat brandweermannen.
In de namiddag houden we ons dan even als toerist bezig om 's avonds onze farewell dinner te doen met enkele Mobile firefighters. Ook de laatste nacht bij de brandweer hier zal dan spijtig genoeg ingaan....
 
Tot later!
 
Carl

10:16 Gepost door Carl Verstrepen in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

hey Zo te zien is het wel leuk daar en zeker als je in de buurt van de Golf van Mexico zit.
Volgend jaar ben ik er terug bij en ken ene van Genk die ook weer mee gaat
groetjes uit Limburg

Gepost door: Kristof | 22-05-07

De commentaren zijn gesloten.