25-05-07

SMS bericht

Hallo,

we moeten blijven communiceren met sms-jes, de blogmaster at home moet dan maar wat meer werken.

Toch even vertellen dat het een fantastisch mooi hotel is, enkel internet op de kamer, dat wil niet lukken. Gisterenavond met zijn allen naar het chinese buffet, hier net naast het hotel, geweest. All you can eat, wat wilt ge nog meer.

 

vandaag gaan we na het ontbijt bij IHOP (zie vorige berichtgeving) vertrekken  voor een rit van ongeveer een uurtje naar Cape Canaveral

.

trip3

 

Kennedy Space Center:

Het John F. Kennedy Space Center is de Space Vehicle Launch Facility van de NASA nabij Cape Canaveral op Merrit Island in Florida. NASA staat voor National Aeronautics and Space Administration. Vanaf deze lanceerbasis werden in het verleden de Apollo-vluchten voorbereid. Vanaf 12 april 1981 worden er de Space Shuttles gelanceerd, het is trouwens de enige basis ter wereld die zulke ruimteveren kan lanceren. Het is zo’n kleine 60000 ha groot en er werkt ongeveer 17000 man.

Het gebied werd in 1949 onder de Amerikaanse President Harry S. Truman in gebruik genomen als testterrein voor de lancering van raketten. De locatie was daar (ondanks het hoge risico op orkanen) ideaal voor omdat het dicht bij de evenaar ligt en bovendien de mogelijkheid bood om testraketten in de richting van de Atlantische Oceaan te lanceren. Na de oprichting van de NASA in 1958 werd het gebied als belangrijkste NASA-lanceerbasis in gebruik genomen. Met de start van het maanprogramma nam de activiteit flink toe en werd het oppervlak in de loop der tijd uitgebreid. Kort na de aanslag op John F. Kennedy werd het complex officieel hernoemd tot John F. Kennedy Space Center.

De Space Shuttles worden gelanceerd vanaf de platforms LC-39A en LC-39B. Ongeveer zes kilometer van deze platforms ligt het majestueuze Vehicle Assembly Building, alwaar de Space Shuttles tegen de brandstoftank en raketten worden geplaatst. In dit enorme gebouw -waar de Empire State Building viermaal in schijnt te passen- worden de shuttles geassembleerd en vervolgens op het voertuig gehesen dat ze naar het platform transporteert. Dichtbij het VAB is er ook een landingsbaan van 4.6 km.

Het Kennedy Space Center is een belangrijke toeristische trekpleister voor de staat Florida. Op het complex is een bezoekerscentrum waar in diverse tentoonstellingen uitgebreide informatie wordt gegeven over verleden, heden en toekomst van de ruimtevaart. Er is ook een film over de lanceringen. Er zijn diverse winkels met veel informatie.

In de Rocket Garden staan meer dan dertig raketten opgesteld. Hier kan een replica van de Space Shuttle van binnen worden bekeken. Ook ligt er één van de drie nooit gelanceerde Saturn V raketten; de Saturn V is de grootste raket die ooit gemaakt is (tweemaal zo lang als de Space Shuttle) en werd gebruikt om mensen op de maan te zetten.

 

Spijtig genoeg gaan wij geen lancering van de Space Shuttle meemaken. De eerstvolgende lanceringen die op het programma staan zijn;

16/03/’07: STS-117 Atlantis, International Space Station

28/06/’07: STS-118 Endeavour, International Space Station

 

Nadien nemen we nog de tijd om ook in de Atlantische oceaan nog eens te gaan pootje baden, of zwemmen voor de echten. Bij een temperatuur van 30°C zal dat wel kunnen.

 

Zal later vanavond nog wat foto's bijplaatsen.

Your webmaster@home - ekellop

 

15:20 Gepost door Carl Verstrepen in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.