30-05-07

Belgian Fire Observers zijn terug in het land!

Zo, de Fire Observers zijn terug in het land, de stage is voorbij... Deze ochtend omstreeks 08h20 ztte het vliegtuig wielen aan de grond op Brussels Airport. Onze 9 brandweermannen waren reeds onderweg van gisterenochtend, vanuit Orlando en zo over Atlanta.

We zaten dan wel al op het vliegtuig maar toch werd onze hulp nomaals ingeroepen voor een zieke passagier. Een Amerikaanse medereiziger kreeg een epiliepsie-aanval en de flight attendants kwwamen al snel op onze schouders aankloppen. 4 man hield zich bezig met eerste zorgen met een beperkte first-aid kit van het vliegtuig, uiteindelijk liep alles toch nog goed af en werd er net op het nippertje niet teruggevlogen voor een noodlanding.

Familie en vrienden stonden ons al op te wachten en na de eerste begroetingen werd er nog snel een afscheidsdrink gedaan. Een geslaagde reis was ten einde en dat was zeker niet mogelijk zonder de beste hulp die we gekregen hebben van de mensen van Mobile Fire and Rescue Department die ons een schitterend programma hebben voorgeschoteld.

 

fireobs mobile

thanks to stressie jessie (klik op de foto)

 

The Belgian Fire Observers are back in homeland after their stay in the US. They've left yesterdaymorning in Orlando for a flight via Atlanta to Brussels, where they set foot to ground at approx. 08h22 this morning.

However our program was already over, 4 Fire Observers came into action on the airplane to give first aid to another passenger with a seizure. It came close but at the very last moment the patient recovered and a divertion wasn't necessary at that time.

Our journey is over, we had all a very great time in the US and that was only possible by the men and women of the Mobile Fire and Rescue department, who did all a very great job! The program which they've set up for us was awesome, as well as the hospitality; Those guys down there in the south are the best, thanks to y'all!

 

Carl Verstrepen

12:01 Gepost door Carl Verstrepen in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Prachtig De verslaggeving was in ieder geval in orde, spijtig kon ik de fotookes door "omstandigheden" niet door zenden, je ziet dat in den amerik ook zulke dingen kunnen gebeuren, maar in ieder geval ze zijn toch terecht gekomen nietwaar. De blog was en is tof Paul, daar is weeral veel tijd in gegaan.
Terug bijgeleerd dat het Zuiden niet het Westen is van Amerika.
Tot op één of andere blog ...

Gepost door: Luc | 30-05-07

Thanks moat is te hopen dat de andere bezoekers ook genoten hebben van de verslaggeving. In die 4e dimensie heb ik met jullie meegereisd en elke dag genoten van jullie belevennissen. Binnen een drietal maand beginnen we er opnieuw aan. Ondertussen ook de planfunctie bijgeleerd, dus da's ook meegenomen. een beetje meer interactie zou nog beter zijn geweest, maar ja.......

Gepost door: Ekellop | 30-05-07

Ik vond het geweldig om mijn echtgenoot Eric en de anderen zo goed te kunnen volgen in Amerika. Soms met de nodige jaloezie moet ik zeggen, ik was er verdikkeme graag zelf bij geweest.
In ieder geval een dikke proficiat aan iedereen die zich de moeite gedaan heeft om de thuisblijvers zo goed op de hoogte te houden

Gepost door: Ingrid Meijssen | 01-06-07

Het ziet er tof uit Carl, maar ik heb niet veel tijd voor den ogenblik, ik heb het nogal druk met onze fietsers die naar de Nordkapp vertrokken zijn. Zodra het wat meer rustig is, kom ik terug om voort te kijken en te lezen.
Groetjes, Charly
Ps: Ik zal het morgen op mijn blog zetten dat je terug bent van America.

Gepost door: Le Poilu | 05-06-07

De commentaren zijn gesloten.